Nasza polityka prywatności

Informacje wstępne

Ze względu na implementację na naszej stronie Google Analytics, a także formularza kontaktowego Otsu.pl za pośrednictwem witryny otsu.pl zbiera informacje o użykownikach. Ma to miejsce podczas wejścia użytkownika na stronę, a także po przesłaniu nam prośby o kontakt przy pomocy formularza kontaktowego.

Szanujemy państwa prywatność, dlatego nie sprzedajemy zebranych danych ani nie udostępniamy ich nikomu.

Podanie dowolnych danych osobowych jest zawsze dobrowolne. W każdej chwili użytkownik ma prawo do zmiany lub całkowitego usunięcia swoich danych osobowych.

Definicje

Otsu.pl/Operator Serwisu -E-mail: kontakt@otsu.pl

Serwis/Nasza strona -Strona internetowa znajdująca się pod adresem: https://otsu.pl

Użytkownik -Osoba korzystająca z Serwisu

Administator/ADO -Administrator danych osobowych Serwisu otsu.pl

Formularz kontaktowy -Formularz znajdujący się na jednej z podstron Serwisu, pod adresem https://otsu.pl/zamow, służący do kontaktu z Otsu.pl 

ADO

Administratorami danych osobowych są:

Maciej Witkowski

Radosław Kamiński

Dostępność serwisu

Serwis dostępny jest na każdym urządzeniu umożliwiającym korzystanie z internetu. Można go przegladać za pomocą dowolnej przeglądarki internetowej.

Polityka Cookies

Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.

Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.

Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.

Serwis korzysta z cookies niezbędnych do działania usług Google Analytics, Google AdSense oraz Facebook Pixel

Pliki cookies wykorzystywane przez podmioty trzecie realizujące w.w. usługi:

Google Facebook

W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

Instrukcja zmiany tych ustawień

Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.

Dane zbierane automatycznie

Przykładowe dane zbierane automatycznie przez Serwis w celach statystycznych:

  • -Adres strony, z której użytkownik został przekierowany do Serwisu
  • -Informacje o źródle odwiedzin
  • -Tytuł oglądanej podstrony
  • -Informacje techniczne o sprzęcie użytkownika
  • -Język przeglądarki użytkownika
  • -Adres IP użytkownika

Wykorzystujemy te dane do optymalizacji działania Serwisu.

Formularz kontaktowy

Dane osobowe przesłane nam za pomocą formularza kontaktowego są przesłane na adres E-mail kontakt@otsu.pl, wykorzystane zostaną WYŁĄCZNIE do skontaktowania się z przesyłającym w celu ustalenia szczegółów zrealizowania usługi, w preferowany przez niego sposób.

Nie przesyłamy w późniejszym czasie żadnych informacji o przecenach, ofert reklamowych,newslettera itp., chyba, że klient sam wyrazi chęć ich otrzymywania.

Dane pozyskane za pomocą formularza kontaktowego są usuwane z naszej skrzynki E-mail w czasie nie dłuższym niż 60 dni, chyba, że korespondencja trwa dłużej.

Jeśli wysyłający zapytanie życzy sobie, aby jego dane osobowe zostały usunięte ze skrzynki E-mail szybciej, może wystosować taką prośbę, bez podawania przyczyny, na adres E-mail podany w zakładce Kontakt. Postaramy się je usunąć jak najszybciej po odczytaniu wiadomości i poinformujemy, także drogą mailową o zakończeniu procedury.

Dane klienta po realizacji usługi

Po sfinalizowaniu transakcji i zakończeniu realizacji usługi dane osobowe klienta (Imię, nazwisko, adres E-mail oraz kwota transakcji) są zapisywane w bazie danych. Dane wykorzystywane są w prowadzeniu księgowości, a także na ich podstawie przyznawane są rabaty dla ponownych klientów. Używając tych danych ustalane jest też czy potencjalny klient korzystał już z naszych usług przy wyrażeniu chęci realizacji usługi przebudowy wykonanej przez Otsu.pl witryny internetowej.

Zmiana danych w bazie

Jeśli klient życzy sobie, aby jego dane osobowe zostały wymazane z bazy lub zmienione, może wystosować taką prośbę, bez podawania przyczyny na adres E-mail podany w zakładce Kontakt. Dane zostaną usunięte lub zmienione możliwie jak najszybciej po odczytaniu takiej prośby. Prosimy o umieszczenie informacji identyfikujących klienta (imię,nazwisko,email,numer identyfikacyjny transakcji dostarczony na E-mail) i jeśli to możliwe - daty dokonania transakcji. Ułatwi nam to procedurę.

Naruszenie danych osobowych

W przypadku naruszenia danych osobowych (np. wycieku danych) fakt ten zostanie w ciągu 72 godzin zgłoszony do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych (PUODO), przez jednego z w.w. administratorów danych osobowych. O potencjalnym zagrożeniu klienci zostaną poinformowani drogą mailową.

Dodatkowe informacje

Użytkownikowi przysługuje możliwość wniesiena skargi do organu nadzorczego - Urzędu Ochrony Danych Osobowych (UODO)

W sytuacjach, w których obowiązujące prawo nakazuje Administratorom Danych Osobowych udostępnienie zebranych danych organom państwowym, Administatorzy zastrzegają sobie prawo do udostępnienia tych danych.

Operator Serwisu zastrzega sobie prawo do zmiany polityki prywatności bez podania przyczyny. Otsu.pl będzie jednak informować o wszelkich zmianach w sposób dostępny dla wszystkich użytkowników i zrozumiały.

Wyłączenia odpowiedzialności

Operator nie ponosi odpowiedzialności za szkody Użytkownika, powstałe na skutek korzystania z Serwisu.

Operator nie gwarantuje, że nie powstaną błędy w Serwisie zagrażające Użytkownikom, jednak dokłada wszelkich starań aby takie nie zaistniały.

Odwołania

Polityka Cookies Serwisu oparta jest na wzorze dostępnym na stronie internetowej: Wszystkoociasteczkach.pl

Wzór ten chroniony jest prawem autorskim, które przysługują IAB Polska.

Więcej informacji na temat plików cookies dostępnych jest w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.

Polityka prywatności Facebook.com